Bol Protein İçeren Vejetaryen Yemek Tarifleri

Protein açısından zengin ve aynı zamanda vejetaryen olan yemek ve salata tariflerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlk yazımızda sizlerle paylaştığımız Kinoalı ve Falafelli salatayı deneyenlerin yorumlarını hatta sunum öncesi fotoğraflarını bekliyoruz. 🙂 Şimdi de yepyeni tariflerimizle spordan sonra protein ihtiyacınızı karşılamaya devam ediyoruz.

Afiyet olsun 🙂

Proteini Bol Tatlı Patates

Bu patates bildiğiniz patateslerin aksine nişasta yani karbonhidrat değil, protein bakımından oldukça zengin! Spordan sonra protein ihtiyacınızı karşılayacak Tatlı Patatesli Nohut Salatası tarifimizi merak edenler okumaya devam edebilir.

Malzemeler;

  • Zeytinyağı
  • 1 adet orta boy tatlı patates
  • Çeyrek kırmızı soğan
  • 1 su bardağı kabak
  • 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı köri baharatı
  • Yarım tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 adet misket limonu
  • 5 su bardağı karalahana
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet misket limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı;

Öncelikle fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Malzeme listenizde bulunan tatlı patates, kabak ve soğanı dilimleyin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ile iyice harmanlayarak 25 dakika fırında pişirin. Daha sonra haşlanmış nohutları zeytinyağı, köri, zerdeçal ve yarım misket limonun suyu ile karıştırarak 30 dakika fırında pişirin. Malzemeleriniz pişerken tahin, misket limon suyu, sarımsak karışımına 2 yemek kaşığı suyu ekleyerek sos haline getirin. Patates ve diğer malzemeler piştikten sonra bu sos ile karıştırarak servis edebilirsiniz.

Etin yerini tutan Nohut!

Meksika’da vazgeçilmez olan taco’yu bir de nohutla denemeye hazır mısınız? İşte karşınızda Vejetaryen Taco Salata tarifi;

Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet küçük dolmalık biber
  • 1 yemek kaşığı sarımsak
  • 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı sebze suyu
  • 1 yemek kaşığı taco baharatı
  • 5 yemek kaşığı salsa sosu
  • Bir avuç maydanoz
  • 1 yaprak marul
  • 1 su bardağı haşlanmış esmer pirinç
  • 1 ya da 2 adet avokado
  • 2 adet minik turp
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı mor lahana
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır

Hazırlanışı;

Marul, avokado, domates, turp ve mor lahanayı doğrayarak bir kase içinde mısır ve esmer pirinç ile karıştırarak bekletin. Bir tencerede zeytinyağı, sarımsak, taze soğan ve yeşil dolmalık biberleri biraz çevirin. Sönmeye başladıktan sonra haşlanmış nohutları, sebze suyunu, baharatları ve diğer kalan malzemeleri ilave edin. Maksimum 10 dakika kaynattıktan sonra kase içindeki esmer pirinçli salatanın üzerinde maydanoz ile birlikte servis edin!

 

Vejetaryen tariflerimizin devamı gelecek… Yalı Spor Blog’u takip etmeye devam edin…

 

2

Bunları da beğenebilirsin