Protein İhtiyacınızı Karşılayacak Vejetaryen Yemek Tarifleri

Spordan sonra protein ihtiyacınızı karşılamak için sadece et yiyebileceğiniz algısını yıkacak birbirinden lezzetli vejetaryen yemek tarifleri yazı dizimizin ilki ile karşınızdayız.

Yalı Spor Blog takipçilerinin oldukça fazla merak ettiği spordan sonra vejetaryenlerin protein ihtiyacını nasıl karşıladığı sorusunun yanıtına ve hayvansal gıdalar dışında hangi besinlerde protein bulunduğuna gelin birlikte bakalım. Tariflerimizi deneyip yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın! Şimdiden afiyet olsun…

Protein Deposu  : Kinoa

Hem doyurucu hem de protein açısından oldukça zengin olan Kinoa ile bir vegan salata yapmaya ne dersiniz? İşte karşınızda Kinoalı Vegan Salata tarifi;

Malzemeler

  • 1 su bardağı kinoa
  • 2 su bardağı su
  • 5 su bardağı haşlanmış nohut
  • Zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz tatlı biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1/8 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz tatlı biber
  • Çeyrek su bardağı maydanoz
  • Damak zevkinize uygun karışık yeşillikler
  • Avokado
  • Çörekotu

Hazırlanışı

Kinoları su ile birlikte orta ateşte, kinoalar yumuşayıp iyice şişene kadar pişirin. Fırınınızı 220 dereceye ayarlayarak ısınmaya bırakın. Haşlanmış nohutları zeytinyağı, tuz, tatlı biber, zerdeçal, kekik ve kırmızıbiber ile harmanlayarak fırında 15 dakika pişirin. Nohutlar fırında hazır hale gelene kadar dolmalık biber, limon suyu, zeytinyağı, tuz, toz biber ve karabiberi pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. Avokadoyu soyup tercihinize göre ince yada kalın dilimler halinde dilimleyin. Bütün malzemeleri bir kaseye koyduktan sonra blenderda hazırladığınız sosu döküp çörekotu ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Proteinin Kralı : Falafel

Nohuttan yapılan falafel protein deposu olduğu gibi sebze sevmeyenlerin bile afiyetle yediği bir besin. Daha önce hiç denememiş olanlarınız için basit bir Falafelli salata tarifi sizlerle;

Malzemeler

  • Falafel
  • Yarım su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 4 tatlı kaşığı su
  • Marul
  • 4 adet turp
  • 2 adet pancar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet domates
  • Yarım avokadı
  • Acı sos

Hazırlanışı

Pancarların üzerine zeytinyağı sürdükten sonra tuzlayınız. 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Aşağıda hazırlanışını detaylı olarak anlattığımız falafeli bir kenarda hazır bekletin. Tahin, limon suyu, tuz ve suyu karıştırıp sosunuzu hazırlayın. Kalan diğer malzemeleri doğrayarak bir kaseye koyun pancar ve falafeli ekledikten sonra tahinli sos ve acı sos ile karıştırarak servis edebilirsiniz.

Falafel için malzemeler;

  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 orta büyüklükte soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Falafelin hazırlanışı;

Tüm malzemeler nohut ile harmanlanıncaya kadar rondodan geçirin. Sonrasında ayrı bir kaseye alarak içine 3 çorba kaşığı un ilave edin ve iyice yoğurun. Az yağda kızartın.

Çok daha lezzetli vejetaryen tariflerimiz ile çok yakında yine sizlerle olacağız. Yalı Spor Blog’u takip etmeye devam edin…

2

Bunları da beğenebilirsin